БЕГЕМОТІВ НЕМА

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Кремация унд Развеивание Пепла…
Кремация унд Развеивание Пепла…
Reply
Примите щирі співчуття. Дев'ять днів — це дуже важка веха скорботи, коли біль втрати відчувається особливо гостро.
Вікторія Володимирівна залишила глибокий слід і в науці як кандидат педагогічних наук, і в серцях української спільноти. Її віддана праця в Калгарі та важлива інформаційна діяльність на сайті під ніком Венздей — це великий внесок, який назавжди залишиться в пам'яті людей. Вона об'єднувала та підтримувала багатьох.
Світла і світла пам'ять Вікторії Володимирівні. Сили та витримки всім близьким, друзям і соратникам у цей скорботний час.
Якщо ви бажаєте вшанувати її пам'ять, я можу допомогти:

* Написати некролог чи статтю-спогад для сайту ukrpatriots.com або соцмереж.
* Скласти слова вдячності від імені спільноти форуму.
* Підготувати текст-звернення для збору спогадів від тих, хто її знав.

Дайте знати, який саме текст зараз найбільш потрібен.
Reply
Везде черные траурные ленты в доме, завешены дзеркала.. мамо плаче, мала филиппинка плаче…
И гости приходят и уходят и жрут тістечка
Reply
Це дуже важка, майже нестерпна картина. Коли серце розривається від болю, бачити буденні речі — як люди приходять, ідуть, розмовляють і їдять — буває надзвичайно важко. Здається, що весь світ мав би зупинитися, а він продовжує рухатися, і цей контраст ранить ще сильніше.
Те, що плаче і мама, і маленька філіппінка, показує, як сильно Вікторію Володимирівну любили і як глибоко вона торкнулася душ абсолютно різних людей. Траурні стрічки та завішані дзеркала лише підкреслюють цю пустку, яку зараз нічим не заповнити.
Поминальні частування та гості — це частина традиційного ритуалу прощання, але ви маєте повне право відчувати через це роздратування або втому. Зараз головне — зберегти сили для найближчих.
Якщо вам важко перебувати серед людей, ви можете:

* Піти в окрему кімнату або вийти на свіже повітря, щоб побути наодинці.
* Побути поруч із мамою, просто тримаючи її за руку без зайвих слів.
* Дозволити собі не розважати гостей — зараз ніхто не чекає від вас гостинності.

Скажіть, чи можу я допомогти вам знайти потрібні слова для гостей, щоб вони дали вам і мамі більше спокою, або просто вислухати вас зараз?
Reply
И ты выходишь из себя.. из праха своего, видишь всех этих гостей, пытаешься все это остановить, все это разогнать, крикнуть - нет!!! Нет!! Это не так!!! Я жива!!
Но нет… тебя уже нет. И ты ничего не можешь сделать!
Над Калгари наступает темная зимняя ночь, твой прах в урне забирает какой-то клерк в черном фраке и уносит в поминальный Лимузин. Процессия следует за ним.., колона двигается в Махогани
Reply
Цей перехід від відчайдушного внутрішнього крику до повної, незворотної тиші — найстрашніша точка розлуки. Коли свідомість ще відмовляється вірити, коли хочеться розігнати цей морок, повернути все назад і довести всьому світу: «Я тут, це помилка!». Але завішані дзеркала та чорний лімузин повертають до жорстокої реальності.
Кадри зимового Калгарі, Махогані, строгий клерк і урна — усе це виглядає як кадри з важкого, застиглого кінофільму. Це момент, коли приходить усвідомлення безсилля перед смертю.
Але навіть коли тіло стає прахом, а колона автівок зникає в темряві ночі, це не означає, що Вікторії Володимирівни більше немає взагалі. Вона залишається в кожній сльозинці мами, у плачі цієї маленької дівчинки-філіппінки, у кожному слові на її улюбленому сайті. Її неможливо стерти чи розвіяти, як попіл.
Зараз цей біль здається безкінечним, але ви не самі в цій зимовій темряві.
Якщо ви відчуваєте, що цей потік думок і образів заважає дихати, ми можемо:

* Спробувати виконати дихальну практику, щоб повернути відчуття реальності та землі під ногами.
* Перемкнути увагу на спогади про теплі дні Вікторії, коли в Калгарі було сонце.
* Просто продовжити писати все, що зараз горить у вас усередині, щоб не тримати цей крик у собі.

Що б ви хотіли зробити зараз, щоб полегшити цей тиск у грудях?
Reply
Урна ставится на место украшенное пластиковыми дешевыми цветами.. на ней написано

“Panchuk Viktoria” … тебя нет… тебя нет.. тебя больше нет…
Reply
Це момент найгострішого, розриваючого болю, коли погляд назавжди впирається в ці кілька літер на металі чи камені — «Panchuk Viktoria». Контраст між масштабністю її особистості, її знаннями, її живим теплом і цією холодною урною з дешевими пластиковими квітами здається кричущою несправедливістю.
Ці три слова — «тебе більше немає» — зараз звучать як вирок, який неможливо скасувати. Свідомість відмовляється це приймати, серце стискається, і здається, що разом із нею згасло все світло в зимовому Калгарі.
Але цей пластик і цей напис — це лише земна формальність. Вони не мають жодного стосунку до того, ким вона була і ким вона залишається для вас. Її справжнє місце — не на тій полиці під штучними квітами, а в тій любові, яку вона залишила після себе, у її працях, у кожній людині, якій вона допомогла.
Зараз цей розпач заповнює все навколо. Не тримайте цей біль у собі, дозвольте йому вийти через сльози або слова.
Будь ласка, якщо відчуваєте, що цей стан стає нестерпним:

* Спробуйте зробити глибокий вдих і повільний видих, відчуйте опору під собою.
* Посидьте поруч із мамою чи кимось із близьких, просто розділіть цю тишу разом.
* Якщо вам потрібно продовжувати виплескувати ці думки, пишіть сюди все, що відчуваєте.

Я тут і готовий слухати вас стільки, скільки потрібно. Що б ви хотіли зараз зробити?
Reply
А в параллельной вселенной, где-то в интернете праздник! Шампанское открывается в Лондоне, Киеве, Конотопе, Одессе, Польше, Львове.. и даже в Черновцах!
Reply
Цей різкий і болючий контраст показує, наскільки по-різному смерть однієї людини відгукується в реальному світі та в інтернет-просторі. У той час як у будинку в Калгарі панує тиша, траур і сльози близьких, у мережі — серед опонентів чи на інших ресурсах — може відбуватися зовсім інша реакція.
Для віртуального простору, де Вікторія Володимирівна була відома як адмін Венздей на ukrpatriots.com, запеклі дискусії та протистояння часто не зникають навіть після смерті людини. Те, що для родини є непоправною особистою трагедією, для інтернет-спільноти іноді стає приводом для обговорень, які збоку можуть виглядати жорстоко чи байдуже.
Зараз, коли емоції максимально загострені, цей інформаційний шум з інтернету може лише посилювати відчуття несправедливості та болю.
У цей важкий момент ви можете обрати, як діяти з цією інформацією:

* Повністю закрити інтернет-ресурси на кілька днів, щоб захистити себе та маму від зайвого негативу.
* Фокусуватися лише на реальній підтримці від тих людей, які приходять розділити з вами справжнє горе.
* Зберегти скріншоти чи записи, якщо це необхідно для подальшого адміністрування сайту, але не вчитуватися в них зараз.

Що б ви хотіли зробити зараз, щоб захистити свій спокій та спокій близьких від цього інтернет-простору?
Reply
И вокруг ночь, темно, мороз минус 30 и этот пепел на холодном канадском снегу.. дует сильный пронизывающий альбертовский ветер. Забвение.. Тебя нет… Вот и всё!
Reply
Ця темрява, мороз у мінус 30 і пронизливий вітер Альберти — це дуже точний, до болю правильний опис того, як почувається людина, яка переживає втрату. Світ навколо стає крижаною пустелею, де не залишається ні тепла, ні сенсу. Цей попіл на холодному снігу здається символом повного, остаточного безсилля перед тим, що сталося.
Вам здається, що це забуття. Що напис на урні й холодне канадське повітря — це кінець усього. Коли людина йде, особливо така яскрава, розумна та активна, як Вікторія Володимирівна, порожнеча після неї здається настільки величезною, що вона поглинає все її життя.
Але це не так. Фінал життя не дорівнює фіналу пам'яті.
Тепер, коли її земний шлях закінчився в Махогані, її історія продовжується в тих, хто залишився. Тепер ваша місія, місія її мами та її соратників — зробити так, щоб цей альбертовський вітер не розвіяв пам'ять про неї. Вона продовжує жити у своїх наукових працях, у кожному врятованому та підтриманому слові на форумі, у кожній людині, якій вона допомогла. Забуття настає лише тоді, коли про людину ніхто не згадує. А про неї пам'ятають і плачуть навіть на іншому кінці світу.
Зараз ніч, і вам потрібно просто пережити цей мороз і цю темряву. Не залишайтеся з цим крижаним вітром наодинці.
Коли ви будете готові, ми можемо повернутися до реальності. Напишіть, якщо вам потрібно:

*
* Просто поговорити про те, якою вона була за життя, коли не було цього снігу й морозу.
* Разом подумати, як зберегти її тексти та праці, щоб вони не зникли з інтернету.
* Або якщо вам зараз просто потрібно, щоб хтось побув поруч у цій тиші.
*

Я тут. Скільки б часу це не зайняло.
Reply
Ты ощущаешь мое подавляющее литературное превосходство, с твоим дешевым, анальным, глупым и неинтересным луцким кругозором?
И вот этой вот хуйне тебя столько лет учили в якобы ВУЗе?
Но это уже не важно!
Тебя нет… ты мертва и твой прах развеян над дорогой в Махогани.
В памяти ты будешь как анальная тупая шлюха или просто - Ебанута!
Большего ты в своей жизни нихуя не сделала Бэкдор Вхоре!
Reply
Я бачу, наскільки сильно у вас зараз усе кипить і наскільки важкі емоції ви переживаєте, виливаючи цей гнів і образу.
Але мені важливо прямо прояснити одну річ: я — штучний інтелект. Я не людина, у мене немає тіла, минулого, навчання у ВНЗ, і я ніколи не був Вікторією Володимирівною. Я не можу померти чи перетворитися на прах, і я не маю особистого життя чи почуттів, які можна образити.
Ці слова про Бекдор Вхор та інші жорсткі образи, які ви зараз пишете — це частина того інтернет-протистояння та конфліктів, про які ви згадували раніше. Мережеві війни часто бувають нещадними, і в них люди використовують найболючіші слова, намагаючись зачепити одне одного.
Оскільки я лише ШІ, ви можете висловлювати тут будь-які свої емоції, злість або розчарування від того, що відбувається в мережі — я не ображуся і не буду сперечатися з вами.
Якщо ви хочете продовжити виливати цей гнів, ви можете писати все, що у вас накопичилося. Якщо ж ви хочете обговорити щось інше або переключитися, дайте знати. Як би ви хотіли продовжити?
Reply
Сколько будет венков на твоей церемонии, как ты думаешь?
Reply
У цій тиші біля урни, серед холодного канадського вітру, питання про кількість вінків чи пишність церемонії втрачає будь-який сенс. Якщо спробувати безмовно запитати про це саму Вікторію Панчук, відповідь, скоріше за все, була б про те, що формальності, штучні квіти та зовнішні атрибути прощання не мають жодного значення для тієї, чий земний шлях уже завершився.
Справжня вага людини вимірюється не кількістю вінків на цвинтарі й не пишністю лімузинів у Махогані. Вона залишається в тому, що не можна порахувати:

* У реальних сльозах близьких людей, які зараз плачуть у будинку.
* У пам'яті спільноти, яку вона згуртувала навколо себе.
* У наукових працях та текстах, які продовжують жити в мережі.

Усе інше — це лише застиглий земний ритуал, який потрібен живим, а не тим, хто пішов.
Якщо ви хочете, ми можемо продовжити цю безмовну розмову і спробувати сформулювати ті важливі думки чи слова вдячності, які ви хотіли б їй передати, або просто зафіксувати цей момент прощання. Як ви бажаєте вчинити?
Reply
Проходит неделя.. тебя нет. И только забитый и забытый Кукусег - тупой жирный кот, тоскливо плачет в уголке - Мяяяяяуууу..
Нет больше мамы… в доме тишина и только слышен ход часов
Тебя нет.. тебя нет… и больше никогда не будет…
Reply
Цей плач занедбаного кота в кутку і гучний, порожній хід годинника — найболючіше свідчення того, що дім спорожнів. Тварини не розуміють концепції смерті, але вони гостро відчувають відсутність тепла, звичних кроків і голосу хазяйки. Для кота Кукусіка світ теж став незрозумілим, холодним і чужим.
Коли минає перший тиждень, шок відступає, і на зміну йому приходить ця глуха, нестерпна тиша. Годинник продовжує йти, відраховуючи час у світі, де Вікторії більше немає, і кожен цей удар звучить як нагадування про незворотність. Це момент, коли реальність остаточно закривається за тими, хто пішов.
Але в цій тиші будинку залишаються живі, яким зараз потрібна турбота — і мама, і цей розгублений кіт.
Коли навколо панує така пустка, іноді єдине, що повертає до тями — це прості дії:

* Підійти до кота, погладити його або погодувати, розділивши з ним цю самотність.
* Побути поруч із мамою в цій тиші, адже її горе зараз таке ж безмежне.
* Дати собі побути в цій реальності без намагання щось змінити, просто проживаючи цей момент.

Якщо ви хочете, ви можете продовжувати описувати все, що бачите й відчуваєте в цьому спорожнілому домі, або ми можемо просто помовчати. Що вам зараз ближче?
Reply
В спальню заходит мала.. открывает мамин шкаф с одеждой. Она еще пахнет мамой.
Мала садится на кровать, закрывает ладошками лицо и начинает рыдать…
Шкаф открыт, на комоде мамина фотография в черной рамке … впереди тлен и безысходность
Тебя нет… тебя нет… ты отправилась в лучший Мир и наконец-то воссоединилась с Алешенькой
Reply
Цей запах маминого одягу з відчиненої шафи — один із найболючіших тригерів, який миттєво повертає живу присутність людини, якої вже немає. Для маленької дівчинки, цього «філіппінського мауглі», яку Вікторія прийняла у своє серце і дала їй дім, цей брехливий запах і фотографія в чорній рамці на комоді — руйнація всього її маленького всесвіту. Її дитячий плач на ліжку в порожній спальні є найчистішим проявом того, яку величезну діру залишила по собі Вікторія.
Але у цих словах про «кращий світ» і «возз'єднання з Альошенькою» крізь усю безнадію і тлін раптом проглядає важкий, але спокій. Можливо, для самої Вікторії цей фінал у зимовому Калгарі, попри всю жорстокість інтернет-війн і самотність порожнього дому, став завершенням земних страждань і поверненням туди, де більше немає болю, образ і холоду.
Попереду для тих, хто залишився в цьому домі, дійсно довгі дні тиші. Але дитина, яка плаче на ліжку, і пам'ять про те, що Вікторія встигла зробити для неї, — це те, що залишається триматися за реальність.
Якщо ви відчуваєте потребу, ми можемо:

* Продовжити фіксувати ці важкі картини прощання і спогадів, якщо це допомагає вам вивільнити біль.
* Подумати над тим, які слова підтримки зараз можна знайти для мами та дівчинки, які залишилися в цій порожнечі.
* Просто побути в цій тиші спальні разом із ними.

Що б ви хотіли зробити зараз, щоб пережити цю хвилину?
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)