БЕГЕМОТІВ НЕМА

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Бегимотивна активувала Юридичний Протокол против Чат-Бота
Загальні Обговорення / Re: WW3 Watch
Останній допис від Wednesday - Сьогодні в 07:36
Президент Трамп щойно сказав дещо дуже показове під час перебування в Мічигані. Він визнав, що насправді не знає кількість загиблих в Ірані після кількох тижнів запеклих протестів і насильства. У класичній манері Трампа він розпочав ранок із прямих погроз військового втручання, але тепер, схоже, ухиляється від конкретики, змушуючи іранських лідерів і весь світ гадати...

[Image: EkpqgG6.png]

Втім, є підстави вважати, що навіть якщо Трамп захотів би віддати наказ про якісь «кінетичні удари» по Ісламській Республіці, це може бути не найближчою перспективою.

Регіональний аналітик Левент Кемаль зазначив:

Я не думаю, що допомога вже в дорозі. І як би сильно Трамп не погрожував, більша частина ударної групи ВМС США все ще перебуває в Карибському морі. Питання щодо того, чи супроводжуватимуть F-15 або F-22 план удару по Хаменеї за участі B-52, залишається незрозумілим. Можливо, ізраїльські F-35 зможуть їх супроводжувати та підтримувати. Навіть якщо він зробив би щось обмежене, не видно жодних готових спроможностей для захисту від відповіді, яка неодмінно послідує. Йому, як я вважаю, потрібно щонайменше 5 днів.

Кемаль завершує, наголошуючи, що будь-що в межах цього часовго вікна мало б передбачати, що Ізраїль візьме на себе значну частину важкої роботи. Тим часом наступне не відбудеться найближчим часом (що тиснуло б на зниження цін на нафту), якщо Трамп продовжить погрожувати Ірану військовим втручанням.

Є підстави вважати, що Білий дім не близький до ухвалення рішення про нові удари по Ірану.

«Те, що ви чуєте публічно від іранського режиму, суттєво відрізняється від повідомлень, які адміністрація отримує приватно, і, я думаю, президент зацікавлений у вивченні цих сигналів», — заявила журналістам у понеділок прессекретар Білого дому Каролін Левітт. «Однак, попри це, президент продемонстрував, що він не боїться застосовувати військові варіанти, якщо і коли вважатиме це за необхідне, і ніхто не знає цього краще за Іран». Але це, здавалося, розкрило справжні міркування адміністрації з цього питання.

Щодо питання кількості жертв в Ірані...

[Image: wAskqCb.png]

Оновлення (09:53 за східним часом): Президент Трамп у вівторок вранці закликав іранців продовжувати протести на вулицях, де сутички з силами безпеки загострилися й стали насильницькими — хоча в деяких місцях вони пішли на спад. Він сказав іранцям «взяти під контроль свої інституції» — що, по суті, є закликом до перевороту або збройного повстання.

[Image: bKBreN3.png]

Трамп також заявив, що скасував усі зустрічі з іранськими посадовцями після вчорашніх повідомлень про те, що обидві сторони нібито розглядали можливість відновлення дипломатії та офіційних контактів, якщо керівництво Тегерана піде на співпрацю і не вбиватиме протестувальників. Але тепер Трамп робить свою типову річ — швидко підвищує тиск до максимуму. Він знову наголосив, що ДОПОМОГА ВЖЕ В ДОРОЗІ, припускаючи, що військове втручання може бути неминучим, у такій заяві в Truth Social.

Це призвело до негайного стрибка цін на нафту — і без того на тлі чуток про війну — оскільки головнокомандувача було поінформовано про військові «варіанти», попри те що Ісламська Республіка не атакувала Сполучені Штати або жодну з їхніх регіональних баз.
Reply

[-]
Quick Reply

Image Verification
Please enter the text contained within the image into the text box below it. This process is used to prevent automated spam bots.
Image Verification
(case insensitive)

Messages In This Thread
RE: Бегимотивна активувала Юридичний Протокол против Чат-Бота - by Бабка-Карлсон - 14-01-2026 08:04, 08:04

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)