![]() |
|
читачі цього ресурсу можуть пригадати, літом після великої зливи у нас потекло куку - Printable Version +- БЕГЕМОТІВ НЕМА (https://begemotiv.net) +-- Forum: СРАЧ (https://begemotiv.net/forumdisplay.php?fid=5) +--- Forum: СРАЧ (https://begemotiv.net/forumdisplay.php?fid=6) +--- Thread: читачі цього ресурсу можуть пригадати, літом після великої зливи у нас потекло куку (/showthread.php?tid=562) |
читачі цього ресурсу можуть пригадати, літом після великої зливи у нас потекло куку - Д У Р А - 20-12-2025 04:28 Корисні Поради / Re: Господарські Секрети, Ноух... Останній допис від Wednesday - Сьогодні в 03:16 Цитата: Wednesday від Липень 23, 2025, 05:57 Wrote:Минулої п"ятниці увечері в Калгарі відбулася величезна злива. Дощ валив стіною під кутом 45 градусів. Але я не переживала - адже минулого літа ми встановили новий дах на хаті, причому такий, що мав витримати навіть крупний град по специфікації. Як регулярні учасники і читачі цього ресурсу можуть пригадати, літом після великої зливи у нас через стелю у кухні протекла вода, в результаті чого на штукатурці утворилась велика і дуже помітна пляма. Я вже думала, що доведеться вирізати ту частину гіпсокартону і наново перешивати та перештукатурювати всю стелю, але подумала пошукати альтернативних порад на ютубі. І я була дуже щаслива знайти ось це відео (є багато інших схожих): Як виявилося, такі плями магічним чином зникають, якщо їх побризкати сумішшю води та відбілювача на основі того, що в Україні називається хлоркою. В Північній Америці це називається словом bleach (відбілювач). Побутова відбілювальна рідина зазвичай містить від 5% до 8% гіпохлориту натрію — активного хлорвмісного компонента. Звичайні варіанти мають концентрацію приблизно 5,25–6%, тоді як «ультра» або концентровані типи досягають 7–8%. Вищі концентрації (10–12%) використовуються для басейнів, а промислові відбілювачі можуть бути значно сильнішими, тому завжди необхідно перевіряти етикетку продукту, щоб дізнатися точний відсоток. В мене був ось такий: ![]() Я змішала його у пропорції одна частина відбілювача на дві частини води, використавши пластикову пляшку-спрей (в якій раніше був засіб побутової хімії). Для набирання рідини я використала попередньо добре вимиту пластикову скляночку. Чистота вашої тари - важливий нюанс, бо коли ви будете бризкати на стелю, то не побажаєте, щоб на неї потрапило будь-що інше, крім суміші відбілювача та води. Спрей повинен розпилювати суміш тонко і рівномірно - так щоб поверхня легко всотала суміш, а не була заляпана великими краплинами, які потім можуть впасти на вас, ваші меблі чи підлогу. Наша стеля досить висока, тому я мусила скористатися драбиною, яку тримав чоловік для підстраховки. Важливий нюанс - подивіться, як розташована пляма, і поставте драбину так, щоб ви були під кутом до плями, а не безпосередньо під нею. Тому що інакше ви будете фактично бризкати собі на голову. Іноді для повного видалення плями потрібно декілька захОдів. Мій перший відбувся вчора. Я швидко зрозуміла, що навіть з такою малою концентрацією потрібно захистити шкіру і особливо очі. Тому що трохи спрею потрапило мені на руки і на обличчя. Навіть коли чоловік приніс захисні окуляри, все одно очі пізніше трошки попекли, хоча я їх добряче промила після процедури. Сьогодні я застосувала інший підхід - знайшла великий целофановий пакет з одягу і ... вдягла його собі на голову. Це було набагато зручніше, ефективніше і повністю захистило і очі, і обличчя, і шию. Єдина проблема - через пакет не дуже точно видно, тому я спочатку візуально ідентифікувала краї плями, і вже потім насувала пакет на обличчя і бризкала.Хоча хлоркою на кухні майже не пахло, ми активували витяжки де могли, і не рекомендується 24 години спати у кімнаті, де ви провели подібну процедуру (наприклад, якщо пляма на стелі спальні). Відразу після оббризкування було помітно, що пляма значно посвітлішала. Сьогодні ми провели ще одне оббризкування і побачимо, як пляма виглядатиме після повного просихання. Можливо, доведеться побризкати ще раз. Але що такий метод працює, це абсолютно точно! #3 Вільне Спілкування / Re: Carpe Diem. Seize the Day.... Останній допис від Wednesday - Сьогодні в 02:35 НАРЕШТІ!! Всі завдання виконані, всі звіти здані, всі timesheets подані і офіційно почалися ДВА ТИЖНІ СВОБОДИ!! Ну не те, щоб я тягала на собі мішки з картоплею, щоб заробити на життя, але you get my drift. Кожен потребує як мінімум ментальну перерву і можливість переключитися на щось інше. Звісно, доведеться конкретно впахати перед Різдвом (прибирання, приготування їжі), але потім буду робити тільки те, що хочу - взагалі місцями нічого не робити, шити, плести, читати, дивитися серіали, створювати нові треки, гуляти, якщо дозволить погода, і зависати СКІЛЬКИ ХОЧУ на моєму улюбленому форумі! Недаремно тема свободи так широко представлена в моїй творчості ... I'M FREE and I promise I'm gonna have FUN!! RE: читачі цього ресурсу можуть пригадати, літом після великої зливи у нас потекло куку - 1000 чертей - 20-12-2025 08:00 И опять, обратите внимание ебанашка такие задачи выполняет сама. То есть куколд Дэвид отсутствует как элемент поддержания ремонта в доме. |